Thursday, September 15, 2016

September 2016 (1)

Thursday, September 15, 2016
Assalamualaikum n Hai.! long time no sea..teeehheee..

Boring di office..n mood kerja dah ke laut..gik belalak cuti raya haji 3 hari stret riya..then keja slasa rabu khamis n jemat cuti hari malaysia gik..sabtu ahad cuti..x boleh kah cuti semggu terus.? hahahaha..

lamak juak dah x nulis apa2 dlm tok..since xda polah pa2 tok, taip jak lah apa yg maok di taip..ngeee..oh btw next week last kerja ctok yeayy.! 23hb last..actually sehari pun dah xmampu gik nak bertahan tapi terpaksa juak lah..what to do..huahuahua..next month dah start kat tempat baru yeayy.! ex manager f&n dolok bukak company baru and nya ambik ex2 staff f&n lamak dolok bekerja ngan nya..and i am one of those.! thanks gilak2 sebab still percayak dgn amek, boss..hihi...

hmmm pa gik oh.? life kinek..a bit messy..actually nak bena2 mok melepas dirik dari Myvi Borneo..huaaa...mok fokus ngan study n kerjaaa jakkk...rasanya bulan 12 last kali, next year dah lepas..huhuk..

and people around me rembulak semua getting married lah, betunang lah, betekol lah...and me.? berhuhuhuhu seja..hahaha...ngekot kwn2 semua sama2 happy ngga cdak betekol betunang kawen semua, ya pun dah cukup..aku nak kawen x perlu glak lah, xda calon juak..dah 3 taun single, jadi terbiasa dah dgn situasi single hahaha...ada mak pun dah cukup nakk..mun ada jodoh,x kemana kannnzz..

bahh mok lunch hour dah..laparrkoro..klua makan lok..kelak sambong gik keh..bai.!



0 comments

Monday, June 27, 2016

Ramadhon 2016..~

Monday, June 27, 2016
Salam semuanyee dan selamat berpuasee..mihmihmih...

Dah masok hari ke 22 puasa..dah dalam tempoh 10 hari terakhir posa dah..MasyaAllah cepat na masa berlalu.. :'( rasa mcm belom sempat nak polah macam2 benda..nak cuba terawih tiap2 malam mmg xpat gik lah..dah kenak 'tembak' hahahah.. -.-"

Posa kali tok xtauk pahal rasa sayu nya semacam..tiap2 hari mala terpikir arwah nenek..Allahu rindu abis dengan nya.. :'( xpa, sedekah Al-Fatihah banyak2..mun boleh rasa mok mimpi arwah nenek hari2 tapi ustaz padah x bagus kita mimpi org yg dah xda selalu gilak..ya maksudnya, amal nya x cukup di cnun..mun kita xda mimpi nya, maknanya nya cukup bahagia di cnun..Wallahualam.. :)

Jumaat riya klua sungkey dengan Sel..mcm biasa lah, asal temu mmg x habis cerita..mekduak pegi melepak di Taman Sahabat jak pun hahaha..beli makanan di bazaar Stutong pasya pegi Taman Sahabat..mengimbau byk memori mekduak di cya hahaha..ber KLMJ lah mekduak..x lalek org kirik kanan gik dah..time makan jak diam ckit, psya bisin balit huahuahua..dgn Sel jak ku selesa bercrita banyakkk benda..gkpun masing2 mekduak dah tauk kisah hidup masing2..x perlu byk gilak kwn pakey share crita, bagi aku, cukup Sel sorg..kwn yg boleh diharap dunia akhirat..moga segala urusan nya dipermudahkan and dimurahkan rezeki and sihat selalu Aminnn...

Sabtu, a bit busy..pagi kerja, tghri ngejas tayar kreta sebab mcm kurang angin and x balance jak (gerek amek ya harus dijaga bagus2..rusak nya rusak juak amekkk haha)..balit rumah tido kejap then bangun mandik2 then to Riverside we goo..~ ada majlis sungkey by my boss..alaaa makan2 sungkey sama staff jak..boss belanjer..sapa xmok makan free di hotel hahaha…aku mbak mak ku, sapa gik nak dimbak..mak jak lah ngan aku ke hulu ke hilir..org lain mbak gerek lah tunang lah laki lah, aku.? Mun x mbak mak, mbak Sel..hahaha..cukup 2 org ya jak.. xD balit sungkey, mak ajak bejalan di pasar satok..nak raya tok mmg satok meriahh..

Marek, which is Sunday, ngemas2 rumah jakk..aku nyuci carporch..kemas2 bahagian depan..mggu tok tggl mok kemas bahagian dalam jak gik..(x sabar mok raya eh.! X sabar nak makannn and kumpol rami2 ngan familyyy :D) ..lepas kemas2 rumah, bersiap2 gik sebab ada event sungkey Myvi Borneo..aku?mcm biasa, mbak mak hahahaha…nasib mak maok dimbak kehulu kehilir..


Bahh ya jak lah crita ritok..rasa diary jak hahahahaha.! Boring xdo kejoo bahh..mggu depan mok raya, takut rasa x sempat nak ucap ney tauk ajal maut di tgn Allah..psya mmg sah2 busy nak prepare pakey raya hahaha..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin semua…ampunkan aku mun ada salah silap terkasar bahasa terlepas klaka..kita manusia biasa slalu molah silap..ingin aku nak jumpa org2 yg dah x betegur ngan aku gik ketegal hal kecik, nak hulur tgn mntk maap and lupak hal2 lamak..masing2 dah besar, buang yg keruh ambik yg jernih..tapi ntah lah..x tauk gney nak mula contact.. T.T bah k lah, ya jak..nak balit keja dah haha..bye.! Assalamualaikum..

ehh lupak nak padah, kinek tengah final exam..fuhh.! semoga aku dapat menjawab dengan tenang dan lancar dan sempurna dan mencapai target dekan utk semester 1 tok..Amminnnn Ya Rabb.. :D

0 comments

Tuesday, May 24, 2016

Missing....

Tuesday, May 24, 2016
Assalamualaikum n happy tuesday blues.! teehhee..

Hari tok masih penat..badan sakit2 lepas running pagi ahad..lepas running ahad ya rsa cergas kit, bertenaga..bila dah malam hari ya, ya badan start sakit hahaha..and penat last2 tido awal... :D

Ahad malam pegi kpg..saja jak, mok agak makcik n kazen di kpg..before ya g dinner lok ngan mak..psya tapau mknn pakey makcik n kazen dikpg..time sampey kpg ya, ntah pahal rsa piluk ndah haha..maybe dah lamak x g cya kali..and seriusly, i miss all the memories that I have in kpg..and what i miss the most is my grandma.. :'(

Rindu gilak2 ngan arwah nenek..asal dtg kpg jak, mesti ngga mknn mcm2 atas meja..rindu dgr sora nya ngrepak..rindu bau nya..rindu semua...mlm tdik dudok ngan mak n makcik, berklaka psl arwah nenek..klaka psl keadaan nya sakit smpey la time nya nak dikebumikan..i still remember everything, rsa mcm baru2 jak berlaku padahal dah 5 tahun berlalu..antara zaman gelap yg pernah aku lalui sepjg idup aku..tp gney2 pun, aku bersyukur sebab aku sempat jg nenek time nya sakit..sempat lap2 badan nya, sempat tukar pampers nya bila nya kemeh n berak..gik ingat, ada sehari ya, arwah nenek nang berak byk2 kali..tp aku ngan kazen2 lain xda komplen apa2, tp dgn seikhlas hati mekorg tukar pampers nya byk2 kali..arwah nenek langsung xpat nak klaka, apatah gik nak begerak..tp bila ngga matanya, mata nya beraek jak2..means nya nangis..lap2 aek mata nya..bila kenang balit time ya, boleh nangis aku..huhu..xpat lupak pandangan mata nya..siapa sangka, ya lah last aku ngga matanya sebelum mata ya tertutup selama-lamanya..

Allah berik peluang aku jaga nenek semggu..cun2 time ya tengah cuti mid-sem..jadi by hook or by crook, aku mesti balit kuching juak sbb mok ngga nenek..mak pun x menghalang sbb nya tauk apa rsa aku..walaupun semggu tp cukup lah, at least aku sempat ngga arwah nenek..sebelum balit ke kuala pilah balit, aku sempat cium tgn nya, cium dahi nya, cium pipi nya..and amazingly, nenek pndey mengeluarkan sora time ya and nya pesan kat aku, "bebait"..since nya xpat klaka byk2, ya jak nya dpt sebut..i wont forget ur voice, nek...even i miss it a lot.. :'(

Time ya lah last aku cium tgn nya, cium dahi pipi nya and dgr soranya..2 mggu lepas balit kampus, aku gk ingat, awal pagi isnin, dalam kol 4 am aku terbgn..sbb aku mimpi nenek time ya..just me and nenek..nya mbak aku pegi sigek tempat, cantek gilak2 tempat ya and tenang..semua warna puteh tp boleh nmpk apa kat tempat ya walaupun semua puteh..nya pegang tgn aku mbak g bejalan di tempat ya..byk tempat permainan kat cya..and sangat2 tenang and aku pun ekot nenek bermain cya..nenek sigek patah ayat pun x terklua..nya just senyum jak..senyum yg sgt2 cantik, n berik ketenangan bila tgga..psya nya ilang dlm kabus, and aku terbgn..tgk jam kol 4am..hati dah mula rsa x nyaman..aku baca ayat kursi and al-fatihah dgn harapan xda pa2 akan jadi..then aku tetido balit..tp terbgn balit sbb rsa mcm kenak pegang..tgk jam kol 5.30am..alu xpat tido langsung..ingat nak g mandik psya nak solat subuh, tapi tiba2 mak call...time ya hati aku dah rasa mcm apa jak..x pernah2 mak call seawal ya gilak..aku dah agak apa yg jadi..mak pdh nenek dah xda gik, tp sora mak tenang..nya x nangis pun..maybe sbb dah byk glak nangis, jdi bila hal cmya jadi, nya dah x mampu gik nangis..

Aku terdudok gya jak..smbil mak cuba tenangkan aku sbb aek mata aku dah xpat stop time ya..then mak pdh, mun ktk nak balit, balit jak, mun xpat balit, xpa juak..tp aku tetap mok balit, aku x duli..and time ya lah aku boleh tgga sapa kawan sbnr..classmate aku semua berik semangat and siap tolong aku x kira dari apa segi..thank you Liza, Fahmi, Najla, Skin, Kechik, Ecah, Nadia and paling best, semua lecturers berik semangat and berik aku cuti semggu balit kuching...i never expect that..cdak yg hantar aku ke airport (jarak kuala pilah ke klia dlm 2 jam, agak jaoh tp cdak snggup drive)..time ya aku dah blur x tauk nak polah apa..cdak yg nolong urus..smpey airport, terus beli tiket, flight kol 2pm..mmg x sempat dah mok ngga nenek utk last time sebelum dikebumi..tp aku x kisah, janji aku balit, pelok mak..aku perlu ya jak..smpey kuching, Sel yg ambik ku di airport..family semua gik busy..and i thanks to Allah s.w.t sebab berik aku kawan2 yg sangat2 membantu x kira susah senang..syukurrr gilak2 Ya Allah.. :')

Appreciate with what we have before we lose it..that is what I've been doing now.. may Allah S.W.T bless all of them and take a good care of them..aku sayang keluarga aku, aku sayang kawan2 aku.. :)

Bah ya jak lah hahaha..xmok nak sedeh banyak gilak..sedekah Al Fatihah utk duak2 nenek and atok..semoga roh mereka dicucuri rahmat Nya and inshaaAllah kita bertemu di alam nun kelak.. :)


0 comments

Tuesday, April 19, 2016

Kesayangan :)

Tuesday, April 19, 2016
Assalamualaikum n hye.! :D

hari ini saya boring lagi..jadi saya polah post..hahaha...
kesayangan.? yepp...saya ada kesygn baru..bukan gerek, bukan cinta bukannnnnn...malas nak fikir psl ya sbb single is awesome heee...

last saturday, my friend gave me this one little cutie..she ask me to take a good care of this lil cutie..his name is Barry, tapi aku slalu nunggah nya syg syg..so sama2 akan rasa sayang..hahaha...nahhh i velanjer gambar yee..


tadaaa...kesayangan amek tok... :* si manjak yg xmaok jaoh mala nak main jak2..hehe..badan nya sgt puteh..bulu nya tebal..aktif tp mun nya panas or lelah, terbukak2 lah mulut nya..hahaha...paling kesian sbb bila g kerja, tggl nya sorg2..dibiar dlm kandang jak, xboleh lepas..abis rumah kelak hahaha..paling best mun kta mandik or masok toilet, bukak2 pintu, ada lah nya nggu didepan ya..hehe...or masok bilit, mmg nya akan tggu smpey kta klua dari bilit..manjak gila nakkk..hehe..

Barry, mama lovee yu soo muchoss..harap2 mama dpt jg ktk smpey bila2...idup mati sama2...cheewwahhh...hehe..be a good boy okeyy..hope ktk sihat2 jak sayang..cukup makan minum n tempat tggl ma berik..now, i am too loving you smpey xpat imagine if one day kelak kta pandey berpisah..hidup n mati itu pasti kan.? tp apa2 pun, for now, lets we live our life, Barry sayang.! love love.!

Mun klua, confirm fikiran aku, apa dipolah Barry dirumah (pdhl nya dlm cage jak pun)..panas x nya dirumah (walaupun dah dihadap dgn kipas hee)..boring x nya dirumah, sedeh x nya xda org ngan main, cukup x makan minum nya, dpt x nya berak n etc2...kesian, mun ngga muka nya..huhu...argghhhh...jatuh cinta dah tokkk..hahaha.!!

Bah kelak sambong psl Barry gik..hahaha...xtauk mok type apa gik actually teehhee...toddles.!

0 comments

Friday, April 8, 2016

-no caption-

Friday, April 8, 2016
hi.! i'm back.! hahahaha

boring kat ofis xda keja..abis website lain dibukak..last2 berblogging jak lah ahahaha..
pagi tdik x boring glak sbb Sel ada dtg agak..nya lepak2 kejap sebelom nya g ambik Pika balit skolah..lamak x jumpa Pika..rinduuuu...xpaaa hujong bulan kelak kta spend time sama2 k Pika sayanggg..kta holidayyy, mandik pantey mandik kolam wiiiii...

kinek kerja kat Maycare, sama company ngan Siti..she's a sales executive..saye admin assistant sahaja...teeheee..mcm bulak jak mekduak keja ditempat yg sama hahaha...hari2 mekduak mdh gya...ngee..staff kat ctok x byk, 4 org jak including me...so x susah lah saye nak handle..x perlu nak kira attendance byk2, polah report byk2 n etc hahahaha..ritok pun sorg2 diofis, sbb yg 3 org ya pegi handle exhibition di IIC..tambah gik xda keja langsung, so aku mencuci jamban lah, nyapu lah, ngemop lah, ngelap2 meja n nyusun2 folder, brg2..bersih jdi office ntam aku..ngeee...

Alhamdulillah ada kerja kinek..so x pressure glak lah pk gney nak dpt income fix every month..tp tok tgh nggu dari perangkaan juak actually..riya dah interview, n they said start kontrak bulan 5, so tggu jak mun terpilih akan di call..tp bena2 berharap dpt perangkaan ya waima setakat pekerja sambilan harian jak..tp kontrak lamak wooo...n gaji boleh tahan..belum masok elaun gik..gikpun aku suka travelling, suka pegi cya ctok driving sana sini and i love to learn more about financial and economy, so harap2 glak dapat ya..Aminnnn...doa dihari Jumaat..hehe..

oohh! kinek tgh polah diet Atkins..baruk jak masok hari ke-5..tapi dah lose 3kg.! surprisinglyyy..jam dah start longgar, perut dah mula kecut..badan mula rasa ringan..aku x makan nasik langsung, anything sumber carbohydrates yg tggi aku x makan terus..and no sugar also.!aku byk ambik protein and makan sayur2 sahaja...so everyday i ate ayam kaaa or ikan kaaa or daging kaa...and sayur, any sayur hijau is highly recommended..and i drank more than 3 liters water a day, almost segallon dah ya hahaha..sbb ya mala klua masok toilet jak..ndak alah2 rasa nak kemeh...continue until 14 days, lepas ya baruk boleh start ambik carbs balit, tp jgn mendadak..ujong2 sia2 diet tahap gaban 14hari ya kelak..hahahahaha..slow2 ambik carbs..then sampey ke satu tahap yg bila kta makan carbs dgn banyak, berat x turun n x nait..ya maknanya, kta dah smpey ke level keperluan carbs utk badan kitaaaa...ceeewahh..jadi pakar diet ndah...hahaha.!  semata2 nak jadi sihat, penat juak mbak badan berat and mala x larat jak2..so this is the time.! paling best baju raya semua kelak mesti longgar...fitting baju raya sabtu ya tek pun dah longgar..kain dapat dipusin2..bisa palak tailor nangga pahal boleh longgar padahal nya dah sukat betol time bulan 1 riya..nya xtauk yg start last week aku dah mula kurang makan nasik n x makan mee terus hahaha...then tailor ya pesan, mun makin longgar kelak, awal agak nya,adjust baju berik kecik ckit sbb baju ya x kashakkk makey longgarr..mok makey ngam2 bruk kacak, tp xda lah fit glak..sedang2 laa..hehe..

apa gikk nak crita ooo...haaa.! ujong bulan 3 ya tek g KL ngan mak, mcm biase ler, mak meroyan nak shopping di cnun..last minit gik ya book tiket..nasib ada nemu tiket murah..MAS gik ya..jarang mok nemu tiket MAS murah yuu yuu..and pegi KL kali tok rasa excited semacam..lamak dah x nait belon kali (maka ujong taun ya ada nait belon g Miri..hahaha)...no i mean, excited nak g KL sbb nak makannn hahahaha...time ya lah berat nait mendadak sbb makan x habis2..kejap2, lapar..kejap2, lapar balit...herannn...tp dtg cnun mmg aku akan crik kedey nasik campor kat jalan TAR ya, ngidam abisss sambal kentang nya and sambal budu+belacan and ayam goreng makan ngan nasik panas2 fuhhhh...xda ku nak angkat palak gik hahaha...then for sure, pasar malam jalan TAR.! confirm aku akan carik ayam goreng gunting..psya yong tau fu psya laksa pineng psya kambing panggang pasya ehhhh semua lahhh...kahkahkah.! dats why lah selama aku study cnun 3 tahun, berat badan makin nait, x turun2...sbb makanan nyaman2..dah jak pedas2, cukup ngam ngan selera aku...slrrppp.!! heee..

bahh x tauk dah mok crita apa gik..cukup lah setakat tok ajak dolok oo..kelak mun ada hari boring gik, baruk post gik..toddles.! have a nice day.! Assalamualaikum.. :)

0 comments

Friday, March 11, 2016

Memori...

Friday, March 11, 2016
Assalamualaikum.. Hi.! :)

Dila dtg lagi jejyeahhh..teeehhhee...lamak betapa (dari blog)..

Bila dah byk benda mengganggu fikiran, mula lah rasa nak berblogging..okay, mmg i admit, kali tok ada byk benda dlm palak..semua yg lamak2 dtg balit dlm palak..sooo, now let me explain one by one okay.. :)

last week, dlm kreta, mak tgh drive..mekduak otw nak ke bengkel kreta, nak polah alignment kat kreta mak..and i was humming, belagu dgn sora halus ekot lagu dlm radio..tiba2 mak nanyak, "apa khabar N (huruf depan jak lah), la.?" ... and i was...~ startle...like seriusly..direct and lancar and jelas jak mak sebut nama nya..aku tersentak gya jak, jdi blur and ambik masa yg lamak mok jwb..dlm brapa seconds baruk ku jwb..n there goes the conversation..

me: ntah lah mak..dah lamak kmk x contact nya gik..ntah sihat ka x..ntah hidup ka x..
mak: ishhh x bagus pdh gya..kata2 ya satu doa..pahal pandey lost contact.?
me: nya dah ada pilihan nya mpun, mak..kmk x mampu nak bahagiakan nya..gikpun susah bila ngan kmk, sbb nya tauk bukan senang n halangan ya belum tentu mekduak dpt go thru..byk org x suka mekduak bersama, especially keluarga kta..gikpun ktk pun xmok kmk ngan nya..restu org tua yg penting..jadi mekduak mbak haluan masing2 jak lah...

and mak diam kejap...psya nya sambong, smbil nya drive slow...

mak: mak mntk maaf, la..mak dah polah ktk sedih..mak polah ktk sakit..mak tauk ktk sakit, mak nampak..mak nampak ktk kdg2 termenong diam x berbunyi..ktk sakit kat dlm nun kan.? maaf, la..and sbnrnya, mak x pernah bencik pun ngan N..ckit pun x..cuma dolok ya mak rasa ktk gik mudak..mak xmok ktk berharap glak smpey memusnah ktk mpun..n mak xmok ktk cepat glak dimbak pergi dari mak, sbb ktk sorg jak anak mak..mak ingat takduak cinta monyet jak..x sangka mak takduak boleh bertahun2 juak bertahan..bena la, mak x pernah bencik N..and mak x kisah pun apa kerja nya, janji nya boleh jaga ktk, jaga anak2 ktk kelak, hormat org tua and dpt bimbing ktk..

and me...speechless....seriusly, tok lah first time mak klaka gtok ngan aku..open klaka psl N...and time ya, aek mata aku dah bergenang..sigek demi sigek memori dari aku ngan N mula kenal psya susah payah mekduak, semua mcm slideshow jak muncol dlm palak...and aku jwb mak..

me: ntah lah, mak...x tauk gney mek nak padah..sakit ya, kmk xpat nak explain sbb sakit gilak...tambah gik nenek pergi tgglkan kta selamak2nya dlm sekelip mata, makin betambah rasa ya..mcm lukak psya dituang ngan aek garam..N ya, xda org dpt ganti nya, mak..dgn nya kmk share mcm2..nya hafal prangey kmk, kmk hafal prangey nya..dgn nya kmk x tapok2 gik nak crita mcm2 benda..nya juak polah kmk happy bila kmk sedeh..nya sangatt2 hormat org lebeh2 gik org tua..bukan jenis pedendam, bukan jenis pemarah...kmk jak slalu polah prangey, nya sabar2..
mak: crita jak cmney nya..pastok crita..dah smpey bengkel tok..

aku..time ya, aku...cuba tahan aek mata...padahal aek mata dah gugok dah pun..tp xmok mak nampak..malu pulakk rasa nak nangis depan mak..huahuahua...and dah sampey bengkel, tgh dudok2 smbil nggu kreta mak diator, time ya lah aku bercrita psl semua psl N ngan mak..mak diam jak, dgr jak apa pdh aku..aek mata aku begenang juak ehh hahahaha...tp cuba control depan mak..uhuhu...and agik, mak polah aku terkejut, nang mak suka molah ku terkejut dah kinek tok, mak pdh, " mun ktk gik maok go on ngan nya, la, go on jak..mak okay..mak tauk, ktk syg nya gilak2, cmney mak syg mati ngan bapak, cmya lah ktk syg nya..mak dpt tgga n rasa...hmmm...tegal hal tok lah ktk smpey kinek tok alu xda gerek.?mak ngga bukan sorg duak kwn ktk..byk kwn laki ktk, yg slalu ada ngan ktk..yg mak nmpk mcm suka ktk..terus terang ngan cdak mun ktk x suka cdak..sak cdak x berharap glak..n jgn kasar2 glak ngan org..kesian org..x pasal2 jdi mangsa keadaan.."

hmmm mak...xda lah..bkn sbb hal tok kmk smpey kinek xda gerek..sbb kmk mmg xda rsa apa2 dah...kosong mak, kosong...nanngggg kosong rsa dlm dada tok..and psl go on ngan N ya, kmk rsa x mungkin lah....last kmk contact ngan nya, time ya nya pdh nya nak kawen dah..tp xtauk lah kinek dah kawen ka x..mun belom, mudahan urusan nya berjalan lancar..mun udah, kmk doa nya bahagia dunia akhirat..ya jak, mak..kmk dah tired...tired glak2..dah lah, mak..boh klaka hal tok gik..kmk begerek ngan kreta jak keh smpey bila2 and kmk jg ktk jak smpey tua.. :)

and since ya, smpey ke ritok palak x stop2 fikir..mala teringat hal lamak..n fikir apa khabar nya kinek..sihat ka x..cukup makan x..makan on time x..nya tido cukup x..n mcm2 lah...and mula lah aku fikir psl nya jak2...and to be honest, inginnnn gilakkkkkkk gilakkk mok jumpa nya kinek....aku hmmmm aku...masih rindu nya...masih syg nya...tp demi nya, aku kuatkan dirik, jaohkan dirik dari nya..asalkan nya happy jak, dah cukup bagi aku...semoga Allah s.w.t sentiasa lindungi nya x kira apa juak keadaan.. :')

toddles..

0 comments

Tuesday, February 16, 2016

2016 yo.!

Tuesday, February 16, 2016


hye 2016.! lamak dah x update blog.. xD

gamba diatas adalah my jurnal..i wrote anything i want and what i feel..since jarang memblogging, so cara paling cepat and mudah adalah thru jurnal..in case, ney tauk esok lusak, dipanggil oleh Yang Maha Esa, haa dlm jurnal ya lah ku crita semua.. ;)

current life.? i dont know how to explain, babo jgn dipadah, kin jadi..mala lupak jak2..kdg2 baruk kejap tek simpan tepon rah sigek tempat, in a second jak aku boleh lupak cney ku ngkah hahahaha...nak padah dah tua gilak x juak, masih mude *lah sangat*.. -.-'

i'm 27 bah this year.! yarabbiiii another 3 years gik mok 30...-.-' tgk kwn2 lain byk yg dah bekerjaya..yg dah kawen and ada anak..aku.? msih mcm tok..tengah mencarik kerja..and still single available wild and young and free, gitewwww....but im happy with it, cuma x happy sebab kinek makin susah mok carik kerja T.T

crik kerja susah...crik laki hmmm dudi lok, gik mok enjoy hahahha...so last2 aku sambong study..Alhamdulillah finally i can pursue my dream yg dah bertahun tertangguh..20 Februari 2016 aku akan register di UiTM Samarahan, for my degree...hi UiTM.! i miss youuuuu :* tp bukan study sepenuh masa...just part time study jak, kira pengajian luar kampus..i'm taking Bachelor in Science Administration..agak menyimpang lah dari landasan..dolok bukan main study sains, pure sains gik yee..bila degree ambik admin ndah hahahaha...not a big matter lah..mungkin dah tertulis gya..rami juak kwn ku lain time diploma ambik sains, dah degree lain gik diambik..ada sorg ya time diploma ambik microbiology, dah degree ambik law..hahahaha...nanggg 360darjah lari dari landasan..well ya rezeki masing2 nak.. :)

smbil ya akan cuba carik kerja juak lah..mudahan dapat diserap terus masok under jabatan kesihatan negeri ya..semoga kontrak aku yg dah habis riya akan disambong gik dlm masa terdekat..boring diam rumah..huhuk..ohhh rumah kinek tengah di renovate..bahagian tmpt parking kreta depan ya..mak besar kan gik so senang duak2 kreta mekduak masok, x selut2 gik..tp yg molah ku manas, org yg molah ya antonnnnn adohhhh...riya pdh 2 mggu jak boleh siap, tok dah mok sebulan..baruk kerja ckit kakya berenti beloyar x abis2 neyndak lambatttt hmmmm.!! aku nak molah urusan ku mpun pun jdi susah..adoiii..gerammm.!!

ehh ingat nak molah entry simple jak tek, skali panjang juak hahahha..bah amek mupok dolok okayy..mok sambong ngga crita isteri vs tunang teehhheee..ada masa free gik kelak baruk update blog gik.. ;D bye.! adios.! assalamualaikum...~

0 comments

Thursday, December 10, 2015

Sweet Sixteen.! *konon* HAHAHAHA

Thursday, December 10, 2015
hi.! long time no sea.! ikan berenang renang bertempiaran dan mula menampakkan diri nya jadi senang utk ditangkap oleh belia2 law of the jungle hahahahahahahaha ngerico.!

it's december of 10.! wiiiii...~~~ happy birthday to myself..sweet sixteen ehh.. *xmok ngakuk umo lalalala*

Alhamdulillah Ya Allah for another year..semoga diri ini panjang umur diberik peluang untuk menjaga mak sampey aher hayat nya..diberik kesihatan yg bagus supaya dpt menjaga mak sebaik mungkin..dan dimurahkan rezeki supaya dapat membelanjakan duit untuk mak berik segala apa nya maok.. :*

received a lotttt of wishes ehh..dari sahabat2, kawan2 rapat n x rapat, family, and especially kluarga myvi borneo..thank you so much.! hanya Allah s.w.t yg mampu membalas jasa kalian semuaaaa... Aamiinnn....

n Alhamdulilah sebab i am more happier than before...dah move rasanya kot.? dah lupak dengan kisah lamak..kdg2 x ingat terus..bila org sebut baruk ingat balit hahahahaha...jadi pelupak terok nektok eh hmmmm..makan semut banyakkk

oh btw, am typing this while in the office hahahaha...boring xda keja, so main2 internet...cuci2 mata dalam lazada..looking for a new mp3 player..xmok berharap ngan fon dengar lagu..kesian tepon bermacam2 function..biar nya jadi alat komunikasi jak...teeehhheee...

ehh jap lupak mok update my current life..Alhamdulillah am working now..with Jabatan Kesihatan Negeri Swk, untuk cawangan farmasi logistik negeri..eventough hanya sebagai pekerja sambilan, at least i've gain my experience..and doa2 semoga dijadikan permanent terus..then i just have to focus with my study InshaaAllah...dah apply utk sambong degree...with uitm juak..tapi ambik pjj jak lah, bukan fulltime..dont know why, i love uitm hahahaha...uitm dihatiku.. xD i have 2 choice, either ambik admin science or ambik business management (finance)...jaoh skaleyyyyy lari bidang HAHAHAHAAHHA...

sebelom tok study sains bagey nak rak...biology chemistry physics biochem microbiology chemical engineering etc...tiba2 tok beralih ke admin sains or kewangan...i love calculate eh.! my job actually sebagai pembantu asset, tapi kdg2 pndey molah kewangan ndah...n i enjoy it.! hahahaha... sepatutnya dari awal dolok jak ambik ya ohh...heee xpaaaa...ambik sbgi pengajaran n pengalaman...xpat diundur gik masa..hehehe...

okeyyy that's it.! dah mok kol 5 pm..balit balit balit! hahaha...sambut bday dirumah with ommaaaa kesayangannn ku yg ngegeh tp pwetty n gojess..sorry mak.! hahaha...bye.!

0 comments

Tuesday, October 27, 2015

I couldn't..

Tuesday, October 27, 2015


and I'm not that heartless....

Good night earthlings.. 

0 comments

Monday, August 17, 2015

Kaffarah

Monday, August 17, 2015



Try to hurt me, try to dump me..but surprisingly, I don't feel down or frustrated or sad.. I just feel empty and blur, my mind suddenly become blank, mcm kenak reset. And I woke up next morning, with some new spirit, I feel more positive. Maybe memang dah immune kali dipolah gya nak. Me myself gik sik expect yang aku dikpun akan jadi mcm tok hahahaha.. I should have done this earlier, but still it is not too late. And here's come my thought :

"..I've wasted sooo many years of my life to be the best for people and trying to prove something to them.. and now i have decided to walk away from any negative vibes... and Allah s.w.t is fair right.? I believe in Kaffarah.. What you give, you'll get it back; either it is in a good way or vice versa..  :) "

Wish you best of luck.! Goodbye past.! Hello future.! Thanks for teach me what life is all about.! and wish me luck too.!

Tidor gik kta pok..penat ritok, pagi2 bangun ber-marathon.. yahooo berjaya menamatkan my 5km of marathon and will be joining it again next time.! then attend cuzzy's wedding..congrats Bg Muza and Kak Nora.! will pray for ur both happiness.! :*

Good night earthlings.! Assalamualaikum.. :D (gamba dibawah adalah gamba medal saya yg pertama utk marathon saya yg pertama..live a healthy life.! and my weight loss programme starts now.!)


:D


0 comments